ראש הממשלה נרנדרה מודי השיק בניו דלהי את התערוכה הבינלאומית הגדולה בהצטיינות מרכז הכנסים – Bharat Mandapam, והצהיר על כך בגאווה כסמל לדמוקרטיה התוססת והפורחת של הודו. בעוד הודו חוגגת את שנתה ה-75 לעצמאותה, חנוכת הפלא האדריכלי הזה מהווה עדות לצעדים העצומים של המדינה בצמיחה ובפיתוח. ראש הממשלה מודי הביע את שמחתו על פתיחת "בהרת מנדפם", והדגיש את מקומה המשמעותי בלב האומה שכן הוא מייצג התעוררות בגאווה הלאומית.
חזונו כחלק מהמעבר של הודו למעצמת על עולמית, מרכז התערוכה הבינלאומי בהצטיינות יתרה בפראגטי מידאן, מלבד היותו הישג מונומנטלי בפני עצמו, מכין את הבמה להקמתו הקרובה של המוזיאון הגדול בעולם – 'יוגה'. Yugeen Bharat'. ראש הממשלה מודי הביע את ביטחונו כי בניין הפרלמנט החדש יהווה מקור לגאווה עצומה עבור כל ההודים. ההתקדמות המבנית הללו, יחד עם המדיניות הצופה פני עתיד של ראש הממשלה מודי, מניעה את העלייה המתמדת של הודו כאחת מחמש הכלכלות העולמיות המובילות.
ראש הממשלה הדגיש גם את חזונו האופטימי לגבי עתידה הכלכלי של הודו, והביע וודאות שהודו תופיע ככלכלה השלישית בגודלה בעולם במהלך הקדנציה השלישית של ה-NDA בראשות ה-BJP. זה, הוא מאמין, משקף את התקדמותה המהירה של המדינה בכל היבטי הפיתוח הלאומי, שינוי משמעותי מההתקדמות האיטית שנצפתה במהלך שבעת העשורים של שלטון הקונגרס.
המרכז גם מהווה עדות למדיניות החברתית המוצלחת של הודו, עם 13.5 מיליון אנשים שהוצאו מהעוני בחמש השנים האחרונות. גופים בינלאומיים ציינו את הצעדים של הודו במיגור העוני הקיצוני, והדגישו כי מסלולה של המדינה השתפר באופן דרמטי במהלך תשע השנים האחרונות. ההשקה עמדה בסימן שחרור בולי הנצחה ומטבעות, המסמלים את המאורע ההיסטורי.
עם השקעה של כ-329 מיליון דולר ארה"ב, פראגאטי מיידאן המחודש, המתפרש על פני 123 דונם, מתגלה כיעד ה-MICE (פגישות, תמריצים, ועידות ותערוכות) הנרחב ביותר בהודו. מגוון השירותים החדישים ביותר שלו, כולל מרכז כנסים, אולמות תצוגה ואמפיתאטראות, מציב אותו בין מתחמי התערוכות והכנסים המובילים בעולם.
מתחם ה-IECC, שעומד לארח את פסגת ה-G20 הקרובה תחת נשיאות הודו, יש קיבולת מקומות ישיבה ל-7,000 משתתפים, העולה על הקיבולת של בית האופרה הנודע של סידני. בנוסף, הוא מתהדר באמפיתיאטרון המכיל עד 3,000 איש. ראש הממשלה מודי הדגיש כי פגישות ה-G20, שייערכו ביותר מ-50 ערים בהודו, מסמלות את יכולות התשתית של המדינה.
מרכז הכנסים הבינלאומי לתערוכות בהצטיינות, המעוצב בצורת קונכייה, מציג אלמנטים של האמנות, התרבות וההישגים המדעיים העשירים והמגוונים של הודו. הנושאים השונים, כולל אנרגיה סולארית, חקר החלל וחמשת היסודות של היקום, מספקים הצצה למאמצים החדשניים של האומה ולחוכמה המסורתית.