הממצאים האחרונים מדגישים את הסיכונים הבריאותיים הקשורים לצריכת אלכוהול, אפילו ברמות מתונות. לדברי ד"ר טים סטוקוול מהמכון הקנדי לחקר שימוש בחומרים , צריכה יומית של משקה אלכוהולי אחד בלבד יכולה להפחית את תוחלת החיים של האדם בכחודשיים וחצי. מידע זה יכול לשמש אזהרה מוחלטת עבור אלה שנהנים באופן קבוע מבירה, כוס יין או קוקטייל. עוד מזהיר סטוקוול כי שתייה מופרזת, המוגדרת כ-35 משקאות אלכוהוליים בשבוע, עלולה לקצר את חייו של אדם בעד שנתיים.
גילוי זה עשוי להיות מדאיג במיוחד עבור אנשים המשתתפים בתרחישי שתייה חברתית כגון שעות שמחות או מפגשי מנוחה בערב. הוא מדגיש כי בעוד שאלכוהול משמש לעתים קרובות למטרות פנאי והרפיה, קיימת תפיסה מוטעית כי הוא אינו מזיק או אפילו מועיל לבריאות. אמונה זו, לפי סטוקוול, מושתתת על מחקרים מדעיים פגומים. במקום זאת, הוא מצביע על ראיות חזקות המצביעות על ההפך.
המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) תומך בטענות אלה עם נתונים הקושרים צריכת אלכוהול לסיכון מוגבר לבעיות בריאותיות שונות, כולל סרטן, מחלות לב ובעיות כבד. סטטיסטיקה כזו מדגישה את ההשלכות הפוטנציאליות לטווח ארוך של שתייה. במטרה לצמצם את הסיכונים הללו, מספר מדינות נוקטות בפעולות חקיקה. אירלנד הטילה לאחרונה אזהרות בריאותיות על בקבוקי אלכוהול, וקנדה עדכנה את ההנחיות שלה כדי להמליץ להגביל את צריכת האלכוהול ללא יותר משני משקאות בשבוע.
המחקר של סטוקוול מאתגר את האמונה הרווחת שלכמויות קטנות של אלכוהול יכולות להיות יתרונות בריאותיים מגנים. בניגוד לדעה הרווחת, הוא טוען שהתמתנות בצריכת אלכוהול אינה משתווה לבטיחות, ומדגיש שאפילו יין אדום, שלעתים קרובות נחשב ליתרונות בריאותיים של הלב, עשוי שלא להיות מועיל . ככל שהוויכוחים והדיונים סביב בטיחות האלכוהול נמשכים, מתברר יותר ויותר כי אסטרטגיות בריאות הציבור ובחירות אישיות ממלאות תפקידים מכריעים בטיפול בהשפעת האלכוהול על הבריאות הכללית. האתגר טמון באיזון בין ההנאה לבין הסיכונים הבריאותיים הפוטנציאליים.